Psychiater Olivier, praktijk voor kinderen, volwassenen, relaties en gezinnen
In deze praktijk worden geen gegevens uitgewisseld met gemeenten of zorgverzekeraars. Betaling loopt via u zelf. Er zijn geen contracten met andere partijen.
coaching

je kunt bij mij naast relatietherapie/coaching ook terecht voor coaching bij scheiding.

Relatietherapie vs coaching

Relatietherapie is in eerste instantie niet gericht op bij elkaar blijven. Wel op elkaar en jezelf beter begrijpen en met name doorkrijgen wat voor impact dat wat jezelf of de ander doet heeft op de ander of jezelf. hoe je daardoor in patronen komt die niet productief zijn en zorgen voor verwijdering, waardoor je het contact met elkaar verliest en alleen komt te staan. Dit kan helpen om op nieuwe manieren met elkaar om te gaan en je relatie een tweede kans te geven. Maar dat is niet altijd het geval. Soms is er teveel voorgevallen of is er al zoveel verwijdering dat het niet haalbaar is om bij elkaar te blijven. Dat houdt dan in dat je uit elkaar gaat en zeker als daar kinderen bij betrokken zijn is het van belang dat dat zo goed mogelijk gaat omdat kinderen maar volwassenen ook zich beter aan de nieuwe realiteit kunnen aanpassen als dat er een is waar het veilig is en er geen doorgaand slepend conflict is tussen de betrokkenen. De ervaring leert dat dat een bijzonder zware opgave is waar je hulp bij kan gebruiken.

De hulpvraag verschuift dan van therapie naar coaching en van behandeling naar begeleiding.

coaching bij scheiding

Het doel van coaching is om op een zo ´gezond´ mogelijke manier te scheiden, waarbij de belangen van beide partners goed genoeg worden behartigd en de belangen van de kinderen in en na de scheiding voorop staan. 

Als coach wil ik bijdragen aan een gezond scheidingsproces. Door het verhogen van de overlegbereidheid en de overlegvaardigheden van de ex-partners ter wille van de kinderen. Net als bij de volwassenen ontstaat bij het kind  innerlijke verscheurdheid, die alleen maar kan worden hersteld door daar bij stil te staan en aandacht voor jezelf te nemen maar ook om in de rol van ouder weer bij elkaar komen of laten zien dat het contact op een ander niveau wel intact blijft. Voor kinderen is scheiding van grote invloed op hun eigen relatievorming in de toekomst. De invloed kan positief zijn als de ouders laten zien dat zij hun emoties en de zorg voor het kind goed kunnen scheiden.

 

Tarieven van relatie coaching en coaching bij scheiding:

coaching wordt niet vergoed door de verzekering. relatietherapie sinds enige tijd ook niet meer behalve bij sommige aanvullende verzekeringen. coaching valt onder een BTW tarief.

Mijn tarieven zijn alsvolgt:

relatie coaching 150 euro per uur, ex BTW

 

coaching bij scheiding:

individueel gesprek 175 euro per uur, ex BTW

driegesprek: 115 euro per uur per persoon, ex BTW

gesprekken met meer personen: 100 euro per uur per persoon, ex BTW

 

 

Categorie├źn
Meest recente artikel